Вторник, Януари 28, 2020
   
Текст

НА ВНИМАНИЕТО НА РОДИТЕЛИТЕ И УЧЕНИЦИТЕ!

Дните от 29.01.2020 г. /сряда/ до 07.02.2020 г. /петък /включително, са неучебни, поради висока заболеваемост от остри респираторни заболявания и грип.

Учениците са на училище на 10 февруари. СМЕНИТЕ СЕ ЗАПАЗВАТ.

Всички ученици да следят в електронния дневник, сайта на училището и в отделните групи по паралелки за новото седмично разписание за II срок /учебната програма за II срок/.

 

ПЕТКО СЛАВЕЙКОВ- РОДОНАЧАЛНИКЪТ НА ВЪЗРОЖДЕНСКАТА ЛИТЕРАТУРА

Днес 23.01.2020 год. се проведе литературно четене по стихове на поета- Петко Рачев Славейков от учениците на 5а клас под ръководството на техния класен ръководител М. Карабашева. Проведената изява е част от дейностите по изпълнение на международен проект Еразъм+ на тема: „Бележити личности и обичаи“.

Събитието започна с презентация по стихотворението на твореца- „Татковино“, представена от Дара Георгиева от 5г клас, с която тя участва в Национален конкурс. За живота и творчеството на поета ни разказа Пламена Василева от 5а клас с изработена от нея презентация. След това зазвучаха стиховете на поета в изпълнение на ученици от класа.

Гости на литературното четене бяха ученици от 5 г клас.

П.Р.Славейков- виден общественик, поет, просветен деец, публицист, издател, политически деятел, е сред малкото българи, оставили диря след себе си както по време на робството, така и в следосвобожденска България.

Негова дума е название на известното училище в гр. Елена- Даскалоливницата. През живота си Славейков издава над 75 книги, над 23 вестника и списания.

Той е един от върховете във възрожденската ни поезия, а „Изворът на Белоногата“ е шeдьовър, който ще продължи да привлича читателите си с тайнството на словото.

 

{webgallery}

Прочетете още: ПЕТКО СЛАВЕЙКОВ- РОДОНАЧАЛНИКЪТ НА ВЪЗРОЖДЕНСКАТА ЛИТЕРАТУРА

   

КЛАСИРАНИ УЧЕНИЦИ В КОНКУРСИТЕ НА ПХГ“ДАМЯН ДАМЯНОВ“

Днес 17 януари 2020 година в зала „Май“ се проведе тържественото връчване на наградените ученици участвали в конкурсите обявени по повод патронния празник на Хуманитарна гимназия и на 85-та годишнина от рождението на Дамян Дамянов. Сред наградените в категория РИСУНКА (ГРАФИКА, КОЛАЖ) са и нашите възпитанички - Илайда Муртазова, VI клас, с I награда, и Карина Спиридонова, VI клас, с поощрителна награда.

Поздравяваме Илайда и Карина и пожелаваме нови успехи!

 

{webgallery}

Прочетете още: КЛАСИРАНИ УЧЕНИЦИ В КОНКУРСИТЕ НА ПХГ“ДАМЯН ДАМЯНОВ“

   

КАПАЧКИ ЗА ДОБРИ ДЕЛА

Продължава активното събиране на капачки за ДОБРИ ДЕЛА. Този път в „окото“ на обектива е Никола Николов от II а клас. Благодарим ти Никола, за усърдието и добротата!

{webgallery}

Прочетете още: КАПАЧКИ ЗА ДОБРИ ДЕЛА

   

ПОСЛАНИЦИ НА ЗДРАВЕТО

„Здрави под сините камъни“ е заглавието на проекта, с който учениците от Vв и Vг класове на ОУ „Христо Ботев“ се включват в Националния ученически конкурс „Посланици на здравето“ 2019/2020 г. Надпреварата се провежда в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести. Общо 60 са одобрените проекти на ученици от 1-ви до 12-и клас. Нашият проект е сред номинираните във втора възрастова група V-VII клас и е допуснат до участие във втора фаза. Тазгодишното издание на конкурса ще продължи до 10 май, a официалното награждаване на победителите ще се проведе през юни. Тогава на официална церемония ще бъдат отличени авторите на 60-те проекта-финалисти. Наградени ще бъдат 9 проекта, класирани съответно на първо, второ и трето място в трите възрастови групи. Ще бъдат отличени и 3 проекта, класирани за поощрителни награди.
Конкурсът е организиран от Министерството на здравеопазването съвместно с Министерството на образованието и науката, Министерството на околната среда и водите, Министерството на младежта и спорта, Министерството на културата, БМЧК и др.

Списъци с номинираните проекти, допуснати до участие във втора фаза на конкурса, можете да намерите в прикачения файл.

Източник на информацията: тук

   

страница 1 от 38

Login Form