Понеделник, Януари 30, 2023
   
Текст

ОТКРИТ УРОК ПО ПРОЕКТНО-БАЗИРАНО ОБУЧЕНИЕ В IА клас

      Днес, 25.01. 2023 година се проведе последният открит урок по проектно - базирано обучение в 1А клас с класен ръководител - г-жа Диана Ранева. Темата на урока беше "Животните около нас". Гости на малките първокласници бяха г-н Делчев - директор на училището, г-жа Лесева и г-жа Павлова - заместник директори и много учители от начален етап.

     Урокът премина чудесно. Бяха спазени всички изисквания за проектно-базирано обучение. Учениците показаха на какво ги е научила тяхната учителка- г-жа Ранева. Гостите видяха много знания, отлична работа в екип, много настроение и прекрасни продукти на учениците – макети, хранилки, къщички за птици, лапбуци.

    Г-жа Ранева използва иновативни методи, характерни за съвременното училище – мисловни карти, игрословици, играта Танграм /животни от геометрични фигури/, 3D модели на животни, град на приказките. Показа виртуална книжка, с рисунки на животни и любопитна информация за тях проучена от учениците. Книжката може да разгледате ТУК <<<<. Имаше разнообразни макети на къщички за животни, изработени с помощта на родителите. Само за 4 месеца първолаците доказаха, че с много труд и постоянство се постигат големи успехи. Поздравления ученици! Поздравления, госпожо Ранева! Поздравления и за г-жа Марианка Стоянова за активното участие и помощта при реализирането на проекта!

 СНИМКИ <<<<

 

ОТКРИТ УРОК ПО ПРОЕКТНО-БАЗИРАНО ОБУЧЕНИЕ В IV В КЛАС

              На 19.01.2023 г . се проведе открит урок в IV в клас с класен ръководител Катя Америкова, по идеята за Проектно-базирано обучение на тема " Живеем заедно- празнуваме различно " . Гости бяха г-н Делчев - директор на училището, г-жа Лесева -зам.директор и начални учители. Учениците представиха своя тримесечен труд. През този период изучиха и направиха възстановка на обреди, празници и обичаи от трите етноса: турски, български и ромски. Незабравими ще останат емоциите, които учениците преживяха. Специални благодарности на родителите, които отвориха домовете си за децата, а и на всички родители, защото без тях това нямаше как да се случи. Ние живеем заедно, празнуваме различно, но това не ни разделя, а ни сближава!   СНИМКИ <<<<

 

{webgallery}

Прочетете още: ОТКРИТ УРОК ПО ПРОЕКТНО-БАЗИРАНО ОБУЧЕНИЕ В IV В КЛАС

   

ТЪРЖЕСТВЕН КОНЦЕРТ ПО СЛУЧАЙ 175 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ХРИСТО БОТЕВ

        На 11.01.2023 год. в залата на ДТ „Стефан Киров“ се проведе тържественият концерт, посветен на 175-та годишнина от рождението на Христо Ботев. Гости на тържеството бяха г-н Д. Митев- председател на общински съвет Сливен, г-жа П. Чиликова- заместник кмет на община Сливен, д-р К. Станкова- началник на регионално управление на образованието Сливен, общественици, бивши учители на ОУ „Христо Ботев“ и директори на училища в гр. Сливен.

            Концертът започна със стихотворението „Хаджи Димитър“ в изпълнение на първокласниците Ния и Георги. Театрално студио с ръководител Р. Костова представиха рецитал „На великия Ботев- сбъдна се пророчеството твое – Жив си ти!"

            Вълнуващо бе словото на г-н Боян Ботйов- наследник на поета и правнук на брата на Христо Ботйов – генерал Кирил Ботйов

            Вокална група „Славейче“ с ръководител г-жа Стойчева, изпълниха патриотичните песни „Тих Бял Дунав“, „Боят настана“ и „Къде си вярна ти любов народна?“

            Във втората част на концерта беше представен кратък филм за училището в миналото и днес.<<< Четвъртокласникът Андрей заедно със своята майка представиха стихотворението „Майце си“.

            Всеки ученик е една малка вселена. В ОУ „Христо Ботев“ се обучават деца с различни таланти и образователни потребности, които се изявиха и на тържеството с рецитиране на стихове от Ботев и изпълнение на цигулка от Живко Георгиев от VII в клас.

            Официалните гости г-жа Чиликова, г-жа Станкова и г-н Делчев връчиха наградите на отличилите се ученици от конкурсите за рисунка, разказ, съчинение, есе и мултимедийна презентация.

            За приятната атмосфера допринесоха музикалните изпълнения „Песен за Будителите“ от IV клас, „Алтън бяла Даймянчице“ от Мия Недкова IIб клас, „От тук започва България“ от Ния Лазарова VIг клас.

            Изящният балет на г-жа Сукнарова внесе грация и красота на сцената. Пъстротата, настроението и ведростта се постигнаха от танцов ансамбъл „Българче“с ръководители г-жа С. Иванова и г-н И. Иванов.

            Кулминация на тържеството бе изпълнението на песента „Моя страна, моя България“ от учители в ОУ „Христо Ботев“.

      Получихме много цветя и поздравления. Присъствието на официалните гости в залата приехме като знак, че ОУ “Христо Ботев“ заема достойно своето място в града ни.       Снимки тук <<<<              Видео от целия концерт тук <<<<

{webgallery}

Прочетете още: ТЪРЖЕСТВЕН КОНЦЕРТ ПО СЛУЧАЙ 175 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ХРИСТО БОТЕВ

   

ЖИВ Е ТОЙ, ЖИВ Е!

            В историята на всеки народ има личности, които оставят трайни следи след себе си, преодоляват човешки съдби на поколенията, изумяват човечеството със своя талант. Но навеки се помнят онези, които подчиняват всяка своя стъпка от живота си за свободата на другите.

            Вълнуваща и трагична е нашата летопис, но във всяка епоха майка България е раждала велики синова. Епохата на османското робство роди Ботев- геният на своето време.

            И днес на 6-ти януари честваме 175 години от раждането на Ботев.

            По този повод пред барелефа на поета- революционер в ОУ „Христо Ботев“, се състоя тържество за отбелязване на годишнината от рождението му и патронен празник на училището.

            Гости на тържеството бяха г-н Стефан Радев- кмет на община Сливен, г-жа Чиликова- заместник кмет, родители, бивши и настоящи учители, ученици, общественици.

            В словото си г-н Радев подчерта голямата заслуга на Христо Ботев, едва 28 годишен отдал живота си за свободата на родината ни- пример за подражание на всички поколения българи.

           Участие в празненството взеха „четниците“ от РК „Хаджи Димитър“- гр. Сливен, към НД "Традиция". Кулминация на тържеството бе възпроизведения от тях тържествен залп.

            Венци и цветя бяха поднесени от община Сливен, ръководството на училището, от всички класове ученици, от читалища „Христо Ботев“ и „Хаджи Димитър“.

            Благодарим на всички гости, на всички участници уважили нашия празник!

ВИДЕО ТУК

 

{webgallery}

Прочетете още: ЖИВ Е ТОЙ, ЖИВ Е!

   

РЕЗУЛТАТИ ОТ КОНКУРСИТЕ, ПОСВЕТЕНИ НА 175 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ХРИСТО БОТЕВ И ПАТРОННИЯ ПРАЗНИК НА УЧИЛИЩЕ "ХРИСТО БОТЕВ"- СЛИВЕН

       Благодарим на всички участници в конкурсите, посветени на 175- та годишнина от рождението на Христо Ботев и патронния празник на ОУ "Христо Ботев"- Сливен!

         Резултатите можете да видите в прикачения файл. ТУК

        Всички ученици, класирани на ПЪРВО място ще получат наградите си на тържествения концерт на 11.01.2023 год. (срядаот 18:00 часа в ДТ „Стефан Киров“.

        На останалите отличени ученици наградите ще бъдат изпратени до училищата.

 

   

страница 1 от 61

Login Form