Неделя, Юни 16, 2019
   
Текст

НА ЧАША ГОРСКИ ЧАЙ

На чаша горски чай в зала „Божур“ на ДПП „С.камъни“ се проведе заключителното занятие на клуб „Еколог“. Под формата на импровизирано телевизионно предаване „Еко-БТВ студио при ОУ „Христо Ботев“, участниците в клуба запознаха присъстващите с лечебните свойства на избрани от тях билки, Златозара Лавандулова разкри една от легендите за произхода им, а Даниела Маточинова посочи пет причини да пием във всеки сезон билков чай. Мартин Магданозов ни представи група „чудновати“ билки. Д-р Здравков разкри чудодейната сила на билките за всяка болест „цяр“.

Експертът от природния парк Красимир Цуцов пък разказа за разнообразието от лечебни билки в Синята планина над Сливен, за тънкостите при събирането и съхраняването им, разкри интересни факти за приложенията им във всекидневието.

Водещите Снежина Божурова и Веселин Слънчогледов представиха свършеното през няколкото месеца в клуба. ВИЖ САЙТА ТУК

Гости на занятието бяха родители, зам. Директорите – г-жа Павлова и г-жа Лесева, класния ръководител на 5б клас- г-жа Димова, г-н Вълчев-учител по математика, Директора г-жа Ирина Петрова и експертите на ДПП „С.камъни“.

Накрая гостите опитаха по чаша от вълшебната напитка, и похапнаха сладки приговени от родителите и ръководителите на клуба г-жа Галя Манова и Ст.Арнаудова.

към снимките ТУК

 

НА ВНИМАНИЕТО НА СЕДМОКЛАСНИЦИТЕ И ТЕХНИТЕ РОДИТЕЛИ!

Уважаеми седмокласници и родители,

на сайта в раздел ПРИЕМ са качени ВАЖНИ ДОКУМЕНТИ във връзка с предстоящото НВО и прием 2019/2020 год., с които трябва да се запознаете. отвори

   

КАТО ДВЕ КАПКИ ВОДА

 

На 30.05.2019 год. се проведе представителна изява на ВГ „Славейче“. В кабинета по музика под формата на популярния телевизионен формат „Като две капки вода“ премериха певческите си умения ученици от трети и пети клас. Водещите Кристиан Ставрев и Димитър Петков в ролята на Рачков и Зуека в шеговит стил и непринудено забавляваха публиката и представяха участниците във формата. С нелеката задача на „журЕто“ бяха натоварени г-жа Нина Стойчева в ролята на Хилда, бившият възпитаник на ОУ „Х.Ботев“- Зоран, в ролята на Фънкис Мънкис и г-жа Десислава Димова, в ролята на госпожата по Български език и литература.

След напрегната надпревара между участниците, журито каза своята тежка дума и ги класира в следния ред:

I място - Кристин, Бояна, Иванина и Ясенас изп. „Колко ми липсваш“на група 4 magic ВИДЕО

II място - Преслава и Вероника с изп. „Детство“ на Rauf Faik ВИДЕО

III място - Снежина и Даниела с изп. Darkside на Alan Walker ВИДЕО

IV място - Мики и Мони с изп. „Дано, дано“ на Богдана Карадочева

V място - Емо с изп. „Усмивката“ на Трамвай №5

VI място - Иванна и Жанет с изп. „Катерино моме“ на Деси Добрева

VII място - Ани и Тони с изп. „Една българска роза“

VIII място - Никол с изп. „Плакала“ на група Казка

IX място - Антония с изп. Don’t be shy

Х място - Илайда, Преслава и Тони с изп. „Твой съм“ на Папи Ханс

На всички участници и класирали се бяха раздадени грамоти и предметни награди.

Всички гости се забавляваха и заредиха с позитивно настроение. Поздравление за блестящото представяне на всички  участници!

към снимките ТУК

китка от изпълненията ТУК

 

   

ЗАЕДНО СРЕЩУ АГРЕСИЯТА

В навечерието на предстоящата лятна ваканция в училище с учениците от първи и втори клас се проведоха разнообразни дейности по превенция на насилието и агресията:

  1. Спортно състезание "Заедно в игрите, заедно против насилието"(II клас) снимки ТУК
  2. Лекция и беседи (I клас) снимки ТУК

За успешно проведените дейности, те получиха награди осигурени от Комисията за борба с противообществените прояви.

   

ФИНАЛИСТИ ОТ НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ

Нашите финалисти от Националното финално състезание на Сдружение на българските начални учители. Признание за всички начални учители подготвили тези талантливи деца. Успехи и през следващата учебна година!

 снимки ТУК

   

страница 1 от 31

Login Form