Вторник, Май 24, 2022
   
Текст

БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО

ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО ГОРИТЕ БЛАГОДАРИ за Вашето участието с
прекрасното музикално изпълнение на песента „Хубава си, моя горо ....“ в
инициативата на Изпълнителна агенция по горите, посветена на
Международния ден на гората и Седмица на гората 2022 г.

ДА СИ ПРИПОМНИМ ИЗПЪЛНЕНИЕТО <<<

{webgallery}

Прочетете още: БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО

 

ПОВОД ЗА ГОРДОСТ И РАДОСТ

Днес, 17.05.2022г. се състоя награждаването на участниците от пролетния кръг на Международното пролетно състезание „Математика без граници“.

СРЕБЪРЕН МЕДАЛ получиха:

Никол Димитрова- IV а клас

Никол Балездрова- IV а клас

Константин Теодосиев- IV а клас

Кристиян Теодосиев – I г клас

БРОНЗОВ МЕДАЛ получи:

Витан Йорданов- IV а клас

Всички включили се в надпреварата получиха сертификати за участие.

 

Браво деца! Гордеем се с вас! Поздравления и за техните учители!

 

{webgallery}

Прочетете още: ПОВОД ЗА ГОРДОСТ И РАДОСТ

   

СПРИ горските пожари - научи как - ПАЗИ реколтата от пожар

Предвид предстоящите летни месеци и повишаването на температурите, с цел превенция на пожари, ГДПБЗН – МВР стартира информационно-разяснителни кампании „Спри горските пожари“ и „Пази реколтата от пожар“. Повече информация можете да получите на линковете: www.pojarna.com и www.mvr.bg/gdpbzn.

 

   

РОДИТЕЛСКИ СРЕЩИ

Уважаеми родители,

Ръководството на ОУ "Христо Ботев", Ви уведомява, че на 03.05.2022г. (вторник) от 18:00ч. ще се проведе родителска среща за родителите на учениците от V и VII клас, а на 10.05.2022г. (вторник) от 18:00ч за родителите на учениците от VI клас. Срещата ще е по класове в съответните класни стаи.

   

УДОВОЛСТВИЕТО ДА ПЪТУВАШ

           Едно от нещата, които човек най– много харесва е пътуването. То обогатява и дава нов тласък на ума.

             На 16.04 – 17.04.2022г. ученици от шести клас проведоха екскурзия до град Русе – градът на свободния дух. Програмата съчетаваше културно– исторически места и природни красоти. Учениците разгледаха с интерес старопрестолния град Велико Търново и се запознаха с хълмовете на Царевец, Трапезица и Самоводската чаршия. Децата бяха впечатлени и от пететажния Музей на илюзиите, където изпитаха страхотни емоции и преживявания. Уникалният музей преобръща представите за реалността с халограми, триезмерни картини и зали с илюзии. Интерес предизвикаха и руините на Средновековния град – крепост от ХIVв. – ,,Червен“– разположен на висок скален рид, ограден от река Русенски Лом. Той и до днес е запазил сложната си укрепителна система. Особено силно беше вълнението при посещението на Ивановски скални църкви, включени в списъка на Юнеско още през 1979 година. Те са разположени на 40–50м. височина и са средновековни параклиси, килии и църкви, обединини от манастира ,,Св. Архангел Михаил“. Неговите стенописи са добре запазени и имат световна известност. В Русе едно от знаковите места, които съхраняват паметта за националноосвобо–дително движение, е къщата – музей ,, Баба Тонка“. Тя включва експозиция от Българското Възраждане и представя приноса на семейство Обретенови в стремежа към самостоятелна църква, просвета и революционна борба. Русе е и най- голямото българско пристанище на река Дунав . Градът е наричан още ,,Малката Виена“, тъй като архитектурата му е силно повлияна от стиловете барок и рококо.

             Едно кратко, но съдържателно и запомнящо се пътешествие! 

Снимки <<<

 

{webgallery}

Прочетете още: УДОВОЛСТВИЕТО ДА ПЪТУВАШ

   

страница 1 от 53

Login Form