Петък, Май 29, 2020
   
Текст

24 май-ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ

ПОЗДРАВ

                                                                Уважаеми учители и ученици,

                                                                Уважаеми родители,

images

             Сърдечно Ви поздравявам по случай Деня на българската просвета и култура и на   славянската писменост – 24 май! Тази паметна дата е празник на българското слово, което отеква и   пренася през вековете славата на Светите братя Кирил и Методий. Прекланяме се пред делото на   Солунските братя и отдаваме почит на всички, които пазят нашето културно-историческо наследство   и го предават на бъдните поколения. През хилядолетната ни история писмеността, училището и   знанието винаги са били символ и стожер на българската идентичност.

         Уважаеми учители,

     Днес всички Вие заслужавате нашата дълбока почит за огромните усилия и обич, с които   раздавате себе си, за да изградите бъдещото поколение на България от достойни и образовани   млади  хора. Продължавайте всеотдайно, с достойнство и последователност, да водите своите   ученици в света на познанието. Нека успехите на Вашите ученици Ви носят лично удовлетворение и   радост! Пожелавам Ви все така неуморно да следвате великата мисия, завещана от предците ни – да   образоваме нашите деца, да обичаме и пазим родния език!

                                                                Скъпи ученици,
          На този единствен по рода си български празник, Ви пожелавам да успеете да видите през Вашите очи доброто, красивото и възвишеното, да оцените важните уроци, които получавате в училище, за да можете да ги предадете на следващите поколения. Бъдете здрави и упорити, учете с желание, оптимизъм и воля, бъдете уверени и носете самочувствието на достойни личности и граждани на България!
                                                              Уважаеми родители,
        Възхищавам се на енергията и всеотдайността, с която подкрепяте Вашите деца, съхранявате културните ни ценности и ги предавате на всяко следващо поколение. Като Ви поздравявам с празника, Ви желая да сте все така отговорни и съпричастни. Бъдете живи и здрави, с вдъхновение следвайте мечтите си и постигайте творчески успехи!

         Честит празник!

    С уважение,

    Денко Делчев – Директор на Основно училище "Христо Ботев"                                                                            виж ТУК

 

СПРИ горските пожари - научи как - ПАЗИ реколтата от пожар

Предвид предстоящите летни месеци и повишаването на температурите, с цел превенция на пожари, ГДПБЗН – МВР стартира информационно-разяснителни кампании „Спри горските пожари“ и „Пази реколтата от пожар“. Повече информация можете да получите на линковете : www.pojarna.com и www.mvr.bg/gdpbzn.

 

   

ПАНОРАМА НА ОБРАЗОВАНИЕТО-2020

ПРЕДСТАВЯНЕ НА ВСИЧКИ УЧИЛИЩА ОТ ЧЕТИРИТЕ ОБЩИНИ НА ОБЛАСТ СЛИВЕН  ТУК

ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПГПЗЕ "ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ" В ПАНОРАМА НА ОБРАЗОВАНИЕТО   ТУК

 

   

РЕЗУЛТАТИ ОТ ОБЛАСТЕН КРЪГ НА ОЛИМПИАДАТА ПО БИОЛОГИЯ

Уважаеми ученици и родители,

в приложените файлове се намират Протоколите с резултати от Областен кръг на олимпиадата по биология и здравно образование, проведен в област Сливен.

резултати 7 клас ТУК

резултати 9 клас ТУК

резултати 10-11 клас ТУК

резултати 12 клас ТУК

   

СЪОБЩЕНИЕ

Уважаеми родители, мили ученици!

През следващата седмица ще има промяна в организацията на учебния процес. Тя е свързана със следното:

По учебните предмети, по които учихме от 16 март до сега, занятия няма да има;

Учениците от първи до четвърти клас ще работят с учителите от ЦДО, които ще предоставят на децата занимателни игри, занимания по интереси, спорт и изкуство. Тези занимания ще имат за цел да помогнат на учениците да релаксират и преодолеят напрежението от дистанционното обучение до сега.

С учениците от пети до седми клас ще работят учителите по музика, изобразително изкуство, технологии и предприемачество и физкултура. Заниманията по тези предмети ще дадат възможност да се навакса пропуснат материал по тях, както и ще подпомогнат учениците да се възстановят от умората до сега и съберат сили за следващите седмици.

от 21 април продължаваме учебния процес както до сега!

РЪКОВОДСТВОТО НА УЧИЛИЩЕ "ХРИСТО БОТЕВ" ЖЕЛАЕ НА ВСИЧКИ ВАС СВЕТЛИ ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ!!!

Денко Делчев- Директор

   

страница 1 от 43

Login Form